چگونه از بین PS5 و Xbox Series X بهترین را انتخاب کنیم؟


رقابت بین دو خانواده پلی استیشن و ایکس باکس با حضور دو کنسول قدرتمند پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس در نسل نهم ادامه دارد و این بار شاهد رقابت نزدیکتری هستیم چون ظاهرا رقیب آمریکایی یعنی ایکس باکس از نسل هشتم حسابی درس گرفته و این بار با توپی پُر پا به نسل نهم گذاشته است. هر دو کنسول PS5 و Xbox Series X با سختافزار بسیار قدرتمند خود میتوانند حتی توان رقابت با کامپیوترهای گیمینگ را هم داشته باشند و از حیث توان سختافزاری به مراتب از نسل قبلی خود قدرتمندتر هستند. پس در صورتی که بعد از مقایسه شخصی خود هنوز هم نمیتوانید در مورد خرید یکی از آنها به نتیجه برسید همراه چیفا باشید تا در مقایسه دقیق پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس بهترین نتیجه ممکن را بگیرید.
مقایسه PS5 با Xbox Series X – سخت افزار
یکی از بارزترین تغییرات مربوط به هر نسل از کنسولهای بازی تغییر در میزان قدرت سختافزاری آنها است؛ بزرگتر، خفنتر و قویتر. این قضیه در مورد نسل نهم کنسولهای پلی استیشن و ایکس باکس هم صدق میکند و به هیچوجه کلماتی اغراقآمیز نیستند. سختافزار قویتر بدان معنی است که سازندگان بازیهای ویدیویی هم با دستی بازتر برای ساخت بازی اقدام کرده و میتوانند عناوین به مراتب جذابتری از قبل خلق کنند. خوشبختانه کنسولهای PS5 و Xbox Series X میتوانند تمامی نیازهای سازندگان را برآورده کرده و از نظر سختافزار محدودیت چندانی برای آنها تعریف نشده است. محکم بنشینید چون نسل نهم کنسولها قرار است تعریف ما از شیوه بازی کردن را تغییر دهد.
همانطور که میدانید و بدیهی است هسته این دو کنسول از پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) تشکیل شده است. اگر پردازنده را مغز دستگاه در نظر بگیریم، پس پردازنده گرافیکی در واقع قلب دستگاه لقب میگیرد. کار پردازنده گرافیکی رندر گرافیک و بهبود عملکرد پردازنده مرکزی با تسریع و توزیع جریان داده است؛ به عبارتی دیگر پردازنده مرکزی و گرافیکی باید در یک هارمونی و هماهنگی کامل با یکدیگر قرار گیرند تا جلوههای بصری چشمنوازی تحویل داده و مواردی مانند تکنولوژی رهگیری پرتو (Ray Tracing) یا به اصطلاح ری تریسینگ را ارائه دهند. هر دو شرکت سونی و مایکروسافت بار دیگر دست به دامان AMD شدهاند تا در این زمینه آنها را کمک کند.
البته بحث حافظه ذخیرهسازی SSD هم به اندازه پردازندهها مهم است. با حافظههای SSD لودینگ بازیها به حداقل رسیده و در واقع بخش اصلی عبارت تغییر شیوه بازی کردن را تشکیل میدهد؛ دیگر با لودینگهای طولانی کنسولهای بازی خداحافظی کنید.
آیا پلی استیشن ۵ از ایکس باکس سری ایکس قویتر است؟
برای پاسخ به این پرسش باید وارد جزئیات مقایسه سختافزاری پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس شویم. مشخصات سختافزاری PS5 را با پردازنده مرکزی آن شروع میکنیم که یک چیپ رایزن نسل سوم شخصیسازی شده است؛ ۸ هسته زِن ۲ که با ریزمعماری اختصاصی ۷ نانومتری زِن AMD ترکیب شده است. پردازنده گرافیکی پلی استیشن ۵ از نوع Radeon Navi شرکت AMD است که به صورتی پیشرفته برای PS5 شخصیسازی شده است و میتواند صدای سه بعدی را شبیهسازی کرده و تکنولوژی ری تریسینگ را ارائه دهد. اگر بخواهیم بیشتر وارد جزئیات شویم، این پردازنده گرافیکی قادر به ارائه توان پردازشی ۱۰٫۲۸ ترافلاپس و ۳۶ واحد محاسبه (CU) در فرکانس ۲٫۲۳ گیگاهرتز خواهد بود.
این پردازنده قدرتمند با ۱۶ گیگابایت حافظه رم GDDR6 همراه شده است. در زمینه حافظه ذخیرهسازی هم پلی استیشن ۵ از یک حافظه خشک (SSD) شخصیسازی شده با ظرفیت ۸۲۵ گیگابایت بهره میبرد که سرعتی سرسامآور معادل ۵٫۵ گیگابایت بر ثانیه را برای کاربران به ارمغان میآورد. البته یک درگاه اضافی هم روی کنسول تعبیه شده تا در صورت نیاز از یک حافظه خشک دیگر یا سایر حافظههای ذخیرهسازی موجود در بازار بهره ببرید.
در سمت آمریکایی میدان، مایکروسافت در یک همکاری جذاب با شرکت AMD توانسته چیپی تولید کند که در آن پردازنده مرکزی و گرافیکی به صورت یکپارچه ساخته شده است. ایکس باکس سری ایکس هم همانند PS5 از یک پردازنده ۸ هستهای زِن ۲ استفاده میکند با این تفاوت که این بار فرکانس پردازنده بیشتر بوده و به ۳٫۸ گیگاهرتز میرسد. در این بین پردازنده گرافیکی ایکس باکس سری ایکس میتواند توان پردازشی ۱۲ ترافلاپس و ۵۲ واحد محاسبه (CU) در فرکانس ۱٫۸۲۵ گیگاهرتز ارائه دهد و برای در اختیار قرار دادن تکنولوژی ری تریسینگ هیچگونه مشکلی نداشته باشد.
در نهایت این کنسول آمریکایی از ۱۶ گیگابایت حافظه رم GDDR6 و یک ترابایت حافظه ذخیرهسازی خشک (SSD) با سرعت ۲٫۴ گیگابایت بر ثانیه برخوردار خواهد بود. در صورتی که این میزان حافظه برای شما کافی نیست میتوانید به سراغ حافظههای ذخیرهسازی اختصاصی کنسول ایکس باکس سری ایکس شرکت مایکروسافت رفته و تا یک ترابایت دیگر حافظه کنسول خود را گسترش دهید.
خب اکنون پس از مقایسه ظاهری اطلاعات مربوط به مشخصات پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس بهتر است مقداری بیشتر موضوع را بشکافیم. روی کاغذ تفاوت نسبتا زیادی بین پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و حافظه SSD دو کنسول وجود دارد. به ظاهر کنسول سری ایکس برتری نسبی در مقابل پی اس ۵ دارد اما آیا واقعا چنین است؟ با مقایسه دقیقتر سخت افزار پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس همراه باشید.
برای رسیدن به پاسخی دقیقتر در مورد سوال فوق باید کمی بیشتر جزئیات هر کدام را مورد بررسی قرار دهیم. در ابتدا باید گفت که از نظر قدرت تفاوت کوچکی بین پردازنده مرکزی هر دو کنسول وجود دارد چون پردازنده ایکس باکس سری ایکس علیرغم فرکانس ۳٫۸ گیگاهرتزی، در حالت چندرشتگی همزمان (SMT) برای افزایش راندمان خود تنها فرکانسی برابر با ۳٫۶ گیگاهرتز ارائه میدهد که تفاوت چندانی با فرکانس ۳٫۵ گیگاهرتزی پردازنده PS5 ندارد. البته در رابطه با پردازنده گرافیکی، قدرت ایکس باکس سری ایکس به لطف ۲ ترافلاپس بیشتر نسبت به پلی استیشن ۵ در وضعیت بهتری قرار دارد اما این تفاوت احتمالا تنها به انحصاریهای کنسول محدود خواهد بود. بازیهایی که روی هر دو پلتفرم عرضه میشوند قدرت پردازنده ضعیفتر را برای بهینهسازی در نظر میگیرند در نتیجه تفاوت سطح گرافیک در بازیهایی که روی هر دو کنسول منتشر میشود چندان ملموس نخواهد بود. در واقع به دفعات ثابت شده است که ترافلاپس بیشتر لزوما مهر تاییدی بر گرافیک بهتر نیست و شیوه استفاده از میزان ترافلاپس موجود اهمیت بسیار بیشتری دارد.
اوضاع با در نظر گرفتن واحد محاسبه یا همان CU مربوط به پردازنده گرافیکی هر کنسول مقداری پیچیدهتر هم میشود. در پلی استیشن ۵ با وجود ترافلاپس کمتر اما هر CU آن از مجموع ۳۲ CU حدود ۲٫۲۳ گیگاهرتز فرکانس دارد در حالی که هر کدام از ۵۲ CU کنسول ایکس باکس تنها ۱٫۸۲۵ گیگاهرتز فرکانس دارد. در اینجا نمیتوان به صورت شفاف عنوان کرد که رویکرد کدام یک میتواند نتیجه بهتری در پی داشته باشد چون فلسفه استفاده از هر کدام از این رویکردها با دیگری فرق دارد.
هر دو کنسول قابلیت پشتیبانی از رزولوشن ۴K و ارائه نرخ فریم ۶۰fps را دارا هستند اما حتی رزولوشن ۸K و البته نرخ فریم ۱۲۰fps هم میتواند در برخی موارد ممکن باشد.
هر چند ماجرای مقایسه حافظه ذخیرهسازی SSD دو کنسول پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس کاملا متفاوت است. در نگاه اول شاید PS5 با حافظه کمتر ۸۲۵ گیگابایت نسبت به یک ترابایت حافظه Xbox Series X دست پایین را داشته باشد اما اشتباه نکنید چون سونی کار خود را خوب بلد است. برتری حافظه پلی استیشن ۵ به لطف سرعت بالاتر آن است که سرعتی برابر با ۵٫۵ گیگابایت بر ثانیه دارد و به عبارتی دیگر سرعت آن بیش از دو برابر سرعت ۲٫۴ گیگابایت بر ثانیهای حافظه ذخیره سازی کنسول ایکس باکس سری ایکس است. بنابراین سرعت فراخوانی اطلاعات در پی اس ۵ بسیار بیشتر از سری ایکس خواهد بود. از طرفی دیگر از یاد نبرید که همیشه میتوانید با استفاده از یک هارد HDD یا SSD حافظه پلی استیشن ۵ خود را گسترش دهید. هر چند که، سرعت خافظه هر دو کنسول به قدری بالا است که میتوان روی آنها به عنوان حافظه مجازی هم حساب کرد تا مواردی مانند کاهش مدت لودینگ بازیها، روان بودن بیشتر بازیهای جهانباز و تغییر بسیار سریع بین صفخات و نوع بازیها میسر شود؛ به گفته شرکت سونی با کمک این نوع حافظه، لود شدن بازی روی پلی استیشن ۵ تا ده برابر سریعتر از پلی استیشن ۴ انجام میگیرد. البته در این میان از ویژگی VRR یا همان نرخ نوسازی متغیر هم نباید به سادگی گذشت چون میتواند تجربه به مراتب لذتبخشتری را در اختیار شما قرار دهد.
VRR یا نرخ نوسازی متغیر چیست؟
در یک کلام میتوان گفت که هر دو شرکت سونی و مایکروسافت باور دارند کنسولهایی را روانه میدان نبرد کردهاند که میتوانند تفاوت بسیار بیشتری را نسبت به نسل قبل کنسولها در زمینه گرافیک، کارایی و صوت رقم بزنند. پس طرفداران هر دو شرکت میتوانند به موفقیت کنسول مورد علاقه خود امیدوار باشند و در زمینه مقایسه سختافزاری پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس تفاوت چندانی نمیتوان دید.
شایان ذکر است که هر دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ از دیسکهای بلوری پشتیبانی خواهند کرد. البته یک نسخه دیجیتالی هم از پلی استیشن ۵ وجود دارد که فاقد درایو بلوری است؛ درست مانند کنسول ایکس باکس سری اس که حکم برادر کوچکتر ایکس باکس سری ایکس را دارد اما قدرت آن به وضوح از پی اس ۵ دیجیتالی پایینتر است زیرا پی اس ۵ دیجیتالی همان نسخه عادی بوده و تفاوت آن تنها در نداشتن درایو بلوری است. کنسول ایکس باکس سری اس در مقایسه با قدرت پردازنده ۱۲ ترافلاپسی سری ایکس تنها ۴ ترافلاپس توان پردازشی دارد. هر چند این قضیه لزوما به معنای پایین بودن قدرت سری اس نیست چون طبق گفته شرکت مایکروسافت این کنسول ۴ برابر یک کنسول ایکس باکس وان توان پردازشی دارد.
ایکس باکس سری اس میتواند بازیها را با رزولوشن ۱۴۴۰p (بعضا ۴K) و تا نرخ فریم ۱۲۰fps اجرا نماید و به هیچ وجه نمیتوان آن را دست کم گرفت. همچنین این کنسول مانند دو رقیب اصلی نسل نهم از عهده اجرای رسانه ۴K برمیآید و از DirectX Ray tracing هم پشتیبانی به عمل میآورد. سری اس دارای ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD است که میتواند سرعت انتقال اطلاعات بالایی را هم به شما ارائه دهد.
ری تریسینگ چیست؟
به زبانی ساده، ری تریسینگ تکنیکی است که رفتار نور در بازیهای ویدیویی را شبیه رفتار آن در دنیای واقعی میکند. شیوه کار این تکنیک به گونهای است که با استفاده از یک الگوریتم، مسیری که یک پرتو نور در واقعیت طی کرده را شبیهسازی میکند. با استفاده از این تکنیک، سازندگان بازیهای ویدیویی میتوانند پرتوهای مجازی نور تولید کنند تا با برخورد به سطوح مختلف بازتاب پیدا کرده، سایههای واقعگرایانه درست کنند و البته انعکاسهای بسیار دقیق و واقعی داشته باشند. در ادامه میتوانید ویدیویی از نمایش این تکنیک در بازی Shadow of the Tomb Raider را مشاهده کرده و کاملا متوجه ماهیت آن شوید.
نظر شما در مورد سختافزار کنسولهای نسل نهم چیست؟
مقایسه PS5 با Xbox Series X – کیفیت صدا و تصویر
در مورد کیفیت تصویر باید از همین ابتدا عنوان کرد که خوشبختانه هر دو کنسول از دیسکهای بلوری با کیفیت ۴K پشتیبانی خواهند کرد. هر دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و سری اس اولین کنسولهای بازی خواهند بود که از دالبی ویژن HDR و صدای دالبی اتموس پشتیبانی میکنند. هر چند که دالبی ویژن HDR از همان اول شروع نسل نهم در دسترس خریداران ایکس باکس سری ایکس و سری اس نخواهد بود و باید تا سال ۲۰۲۱ برای تجربه آن صبر کنند. به لطف سختافزار فوقالعاده هر دو کنسول، کیفیت ۴K و نرخ فریم ۱۲۰fps دیگر چندان دور از دسترس نیست و نسل نهم میتواند کیفیتی عالی به خریداران پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس ارائه دهد. در صورتی که تلویزیون یا پخشکننده شما از ورودی HDMI 2.1 پشتیبانی میکند، میتوان خوشحال بود که هر دو کنسول PS5 و Xbox Series X از این ویژگی بهرهمند هستند و مورد چندان زیادی در این زمینه برای مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس وجود ندارد.
در نسل هشتم، مایکروسافت در زمینه کیفیت صدا دست بالا را داشت چون کنسول ایکس باکس وان از کیفیت صدای دالبی اتموس بهره میبرد در حالی که پلی استیشن ۴ از کیفیت صدای استاندارد استفاده میکرد. در نسل نهم، کنسولهای سری ایکس و سری اس هم از دالبی اتموس بهرهمند هستند و بازیهای زیادی مانند سایبرپانک ۲۰۷۷، گیرز ۵ و فرمول ۱ هم ویژگی دالبی ردی را به خوبی برجسته میکنند. در آن سوی میدان سونی این بار مسیر متفاوتی را در پیش گرفته و با صدای سه بعدی میخواهد تغییر زیادی در این زمینه ایجاد نماید. به گفته طراح کنسول پلی استیشن ۵، این کنسول به یک استاندارد کلی در زمینه صوت در بازیهای ویدیویی تبدیل خواهد شد و اطمینان بسیاری به موفقیت آن دارد. موتور صدای سه بعدی پلی استیشن ۵ به هیچ سختافزار اضافه دیگری نیاز ندارد اما برای رسیدن به نهایت لذت از صدای سه بعدی، پیشنهاد سونی هدست پالس سه بعدی این شرکت است.
مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس – طراحی
مایکروسافت بسیار زودتر از سونی برای نمایش ظاهر کنسول نسل نهمی خود یعنی ایکس باکس سری ایکس اقدام کرد اما در نهایت سونی هم با اختلافی چند ماهه طی یک کنفرانس ویدیویی از شکل و شمایل پلی استیشن ۵ رونمایی نمود.
ابعاد ایکس باکس سری ایکس در صورتی که در حالت عمودی قرار گیرد دارای ۳۰٫۱ سانتیمتر ارتفاع، ۱۵٫۱ سانتیمتر عرض و ۱۵٫۱ سانتیمتر طول است. وزن این کنسول بازی ۴٫۴۵ کیلوگرم بوده و یک فن خنککننده بزرگ ۱۳ سانتیمتری هوا را از سوراخهای پایین دستگاه رو به بالا هدایت میکند. همچنین برخلاف نسل گذشته هیچ ورودی HDMI یا خروجی اپتیکال برای آن در نظر گرفته نشده است. در سوی دیگر، سونی یکی از بزرگترین کنسولهای بازی ممکن را روانه این رقابت کرده است تا جایی که میتوان گفت در بین تمامی کنسولهایی که در یکی دو دهه اخیر عرضه شدهاند، پلی استیشن ۵ لقب بزرگترین کنسول بازی را ید میکشد. در حالت افقی کنسول PS5 دارای ۱۰٫۴ سانتیمتر ارتفاع، ۳۹ سانتیمتر طول و ۲۶ سانتیمتر عرض است؛ بنابراین کلمه هیولا کاملا برازنده آن است. البته در نسخه دیجیتالی برآمدگی مربوط به درایو بلوری دستگاه از بین رفته و کنسول حالتی باریکتر به خود گرفته است. جایگاه تهویه هوای کنسول پلی استیشن ۵ در لبه داخلی آن قرار دارد که با نور آبی تزئین شده و حالت زیبایی به کنسول بخشیده است.
پسندیدن طرح هر وسیله و جنسی به سلیقه شخصی بستگی دارد اما در زمینه طراحی کنسولهای نسل نهم به نظر میرسد که تفاوت بسیاری میان کنسول مایکروسافت و سونی وجود دارد. طراحی سونی در مقایسه با مایکروسافت حالتی هنری، انتزاعی و البته هیچانانگیزتر دارد اما طراحی ایکس باکس سری ایکس روی این قضیه تاکید دارد که مایکروسافت بیشتر به فکر داخل کنسول بوده تا خارج آن و کنسول نسل نهمی این شرکت بیشتر شبیه کیس کامپیوتر است. البته نمیتوان از طراحی مشکی، ساده و خاص آن به راحتی گذر کرد و قطعا طرفداران مخصوص به خود را دارد. ناگفته نماند که هر دو کنسول را میتوانید هم در حالت افقی و هم در حالت عمودی قرار دهید و بسته به دکور اتاق خود از آنها استفاده نمایید.
برای مثال بسیاری از افراد معتقدند که کنسول بازی نباید در وسایل و لوازم اطراف خود غرق شود و باید به چشم بیاید و طراحی سونی را بیشتر پسندیدهاند که به واقع طرحی مربوط به آینده است. از سوی دیگر افرادی هم وجود دارند که دوست دارند کنسول بازی آنها هم با سایر وسایل الکترونیکی ست شود و حالتی یکپارچه به خود گیرد. مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس در بخش طراحی تا حدودی نامشخص است چون بستگی بسیار زیادی به سلیقه کاربر دارد.
افرادی که در این زمینه سختگیری میکنند شاید با طراحی هر کدام از کنسولهای مایکروسافت و سونی دلیلی دیگر برای انتخاب کنسول مورد علاقه خود پیدا کنند اما قطعا کارایی را به طور کامل فدای طراحی نخواهند کرد. هر دو کنسول نسبت به نسل پیش از خود از نظر حجم بزرگتر شدهاند و این قضیه احتمالا به دلیل سختافزار بسیار قدرتمندتر آنها است. در نهایت فارغ از کارایی هر کنسول، اگر دوست دارید ظاهری مدرن و مربوط به آینده به اتاق خود دهید پلی استیشن ۵ میتواند این کار را به سادگی برای شما انجام دهد اما اگر مینیمالیست هستید و همیشه از گزینههای سادهتر استقبال میکنید، ایکس باکس سری ایکس با ظاهر ساده و البته باکلاس خود میتواند انتخابی عالی باشد.
مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس – دسته بازی
یکی از مهمترین بخشهای نسل نهم مربوط به دسته بازی هر کنسول است چون در نهایت اصلیترین بخش کنسول که بیشترین تعامل را با آن دارید دسته بازی آن است. قضاوت دسته بازی هر کنسول هم تا مقادیری زیادی میتواند به سلیقه فردی که از آن استفاده میکند مربوط باشد اما با این حال یک سری از فاکتورها و ویژگیهای کلیدی هم میتوانند تفاوت زیادی را رقم بزنند.
ابتدا باید توجه داشت که هر شرکت از کلیدواژه خاص خود برای توصیف دسته بازی کنسول استفاده کردهاند. سونی با شعار “نوین” وارد میدان نبرد دستهها شده و مایکروسافت کلمه “دستیابیپذیری” را برگزیده است. دستیابیپذیری بدان معنی است که هر چه تعداد بیشتری از افراد با ویژگیهای فیزیکی متفاوت بتوانند از دسته کنسول نسل نهمی این شرکت به بهترین شکل ممکن بهره ببرند. دسته ایکس باکس سری ایکس دارای بامپرهای گرد (کلیدهای LB و LT)، تریگرهای گردتر و خوشدستتر (کلیدهای RT و LB) و البته طراحی دقیقتر گریپ(مکانی که کف دست، دسته بازی را نگه میدارد) خواهد بود. ویژگی DLI هم دیگر ویژگی است که میتواند تاخیر در عملکرد دسته را تا میزان بسیار زیادی کاهش دهد. همچنین بد نیست بدانید که تمامی لوازم جانبی ایکس باکس وان از جمله دسته بازی و هدست آن را هم میتوان روی ایکس باکس سری ایکس استفاده کرد.
برخلاف مایکروسافت، سونی میخواهد با یک دسته ویژه و نوین به نام دوال سنس تجربه ما از انجام بازیهای ویدیویی را تغییر دهد و هر چه بیشتر گیمرها را در دنیای فانتزی بازیها غرق کند. از جمله ویژگیهای نوین دسته بازی دوال سنس میتوان به باتری بهتر، قابلیت گفتگو با دوستان از طریق خود دسته، تریگرهای انطباقی بسته به موقعیتهای مختلف در بازی، بازخورد لمسی یا همان هپتیک فیدبک و در نهایت دکمه جدید Create که ویژگیهای بسیاری برای آن تعریف شده است، اشاره کرد. لایت بار یا همان بخش نوری دسته از قسمت جلوی آن به اطراف بخش لمسی دسته انتقال یافته است. جک هدست همچنان در این دسته هم حضور دارد اما شاید امتحان کردن هدست پالس سه بعدی سونی تجربه بسیار خوشایندتری را برای شما رقم بزند. لازم است بدانید که قیمت دوال سنس ۷۰ دلار خواهد بود. قیمت این دسته در ایران را میتوانید در ادامه و در بخش قیمت کنسولها مشاهده نمایید.
هر دو شرکت سونی و مایکروسافت حتی در برنامههای خود برای آینده دستههای بازی هم رویکرد متفاوتی دارند. پلیاستیشن با دوال سنس به دنبال یافتن ایدههای جدید و متفاوت است تا جایی که حتی برای قسمت لمسی دسته هم برخلاف نسل قبل که استفاده چندانی از آن نشد برنامههای ویژهای در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر مایکروسافت توجه خود را معطوف به قابلیت بکوارد کامپتیبلیتی (Backward Compatibility) کرده است تا مطمئن شود که بازیهای نسلهای قبلی به بهترین شکل با دسته جدید شرکت قابلیت تجربه داشته باشند. برای مثال دسته ایکس باکس سری ایکس از باتریهای AA استفاده میکند در حالی که دسته دوال سنس از پورت تایپ سی برای شارژ شدن بهره میبرد. مشخصا هیچکدام از این دو رویکرد اشتباه یا درست نیست؛ این موارد تنها سیاست در نظر گرفته هر شرکت برای آینده دستههای بازی را بیش از پیش نمایان میکند. مقایسه دسته بازی دو کنسول پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس میتواند تا حدودی برای طرفداران هر دو کنسول شیرین باشد چون هر دو دسته حرفهای بسیاری برای گفتن دارند.
البته به هیچوجه حتی به فکرتان هم خطور نکند که دسته پلی استیشن ۵ در مقایسه با دسته ایکس باکس سری ایکس دستیابیپذیر نیست یا دسته ایکس باکس سری ایکس چیز جدیدی برای ارائه ندارد. دکمه Share روی دسته ایکس باکس سری ایکس اولین نشان از تغییرات جدید دسته این کنسول است. در ادامه میتوان به تغییراتی مانند پرزدار کردن تریگرها و گریپ برای محکمتر گرفتن دسته در دست و البته دیپد(D-Pad) بسیار بهینه شده روی دسته سری ایکس اشاره داشت که آن را بسیار شبیه به سری دستههای بازی الیت شرکت مایکروسافت کردهاند. در مورد دستیابیپذیری دسته پلی استیشن ۵ یا همان دوال سنس هم باید گفت که طبق گفته سونی این دسته بازی توسط طیف وسیعی از افراد مختلف با اندازه دست متفاوت امتحان شده و ارگونومی فوقالعاده آن به اثبات رسیده است.
به عبارتی دیگر هر دو دسته کنسولهای نسل نهم میتوانند به خوبی شما را راضی کرده و تجربه شما از انجام بازیهای ویدیویی را هر کدام به سبک خود دستخوش تغییر کنند. ویژگیهای جدید دسته دوال سنس بسیار بلندپروازانه به نظر میرسند اما باید منتظر ماند و دید که طی سالهای آینده بازیهای مختلف این ویژگیها را چگونه به کار میگیرند. از طرفی هم دسته سری ایکس با وجود آنکه تغییراتی به خود دیده است اما شباهت بی اندازه آن به نسل قبل را نمیتوان انکار کرد و شاید در آینده نزدیک کمی آن را خستهکننده در نظر بگیریم.
به هر حال در این بخش هم نمیتوان برندهای را معرفی کرد چون بیشتر به نظر گیمر برمیگردد که آیا میخواهد با یک دسته جدید آشنا شود یا تنها بهینه شدن همان دسته قبلی میتواند او را راضی کند. نظر شما چیست؟
مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس – بازی ها
جدا از هر مورد دیگری که میتواند در انتخاب یک کنسول بازی تاثیرگذار باشد، در نهایت اصلیترین دلیل برای خرید یک کنسول بازی تجربه بازیهای هیجانانگیز است. پس مهمتر از هر قضیه تعداد بازیهای انحصاری فوقالعاده هر کنسول است که البته طی دو نسل هفتم و هشتم، سونی همیشه ثابت کرده که توجه ویژهای به این قضیه دارد.
البته در نسل نهم به نظر میرسد که این رویه تغییر کرده و شرکت مایکروسافت هم این بار با توپ پر وارد میدان نبرد شده است. در ادامه تمامی عناوینی که برای پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس تایید یا عرضه شدهاند را مشاهده میکنید.
بازی های پلی استیشن ۵:
توجه داشته باشید که بازی های انحصاری پلی استیشن ۵ به رنگ آبی مشخص شدهاند. همچنین انحصاریهای زمانی این کنسول پررنگ شدهاند.
- Aragami 2
- Atelier Ryza 2
- Assassin’s Creed Valhalla
- Astro’s Playroom
- Balan Wonderworld
- Battlefield 6
- Bloodbowl 3
- Borderlands 3
- Bugsnax
- Call of Duty: Black Ops Cold War
- Chivalry 2
- Chorus Deep Silver
- Control Remedy
- Cris Tales
- Cyberpunk 2077
- Cygni: All Guns Blazing
- Dead by Daylight
- Death Loop
- Demon’s Souls
- Destiny 2: Beyond Light
- Destruction AllStars
- Devil May Cry 5: Special Edition
- DiRT 5
- Doom Eternal
- Dragon Age 4
- Dying Light 2
- Dynasty Warriors 9
- Earthlock 2
- Far Cry 6
- FIFA 21
- Final Fantasy 16
- Five Nights at Freddy’s: Security Breach
- Fortnite
- For Honor
- Ghostrunner
- Ghostwire Tokyo
- God of War: Ragnarok
- Godfall
- Gotham Knights
- Goodbye Volcano High
- Gothic Remake
- Gran Turismo 7
- Graven
- GTA 5
- Guilty Gear Strive
- Haven
- Heavenly Bodies
- Hitman III
- Hogwarts Legacy
- Hood: Outlaws and Legends
- Horizon 2 Forbidden West
- Hyper Scape
- Immortals: Fenyx Rising
- In Sound Mind
- Jett: The Far Shore
- Just Dance 2021
- Kena: Bridge of Spirits
- King Arthur: Knight’s Tale
- LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
- Little Devil Inside
- Little Nightmares 2
- Madden NFL 21
- Maneater
- Maquette
- Marvel’s Avengers
- Marvel’s Spider-Man Remastered
- Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
- MicroMan
- Metal Hellsinger
- Moonray
- Mortal Kombat 11 Ultimate
- NBA 2K21
- Nth^0 Infinity Reborn
- Observer
- Oddworld Soulstorm
- Outriders
- Overcooked: All You Can Eat
- Paradise Lost
- Party Crash Simulator
- Planet Coaster
- Pragmata
- Project Athia
- Psyhotel
- Quantum Error
- Rainbow Six Quarantine
- Rainbow Six Siege
- Ratchet and Clank: Rift Apart
- Recompile
- Redo! Enhanced Edition
- Resident Evil VIII: Village
- Returnal
- Sackboy: A Big Adventure
- Scarlet Nexus
- Solar Ash
- Soulborn
- Stray
- Subnautica: Below Zero
- Suicide Squad: Kill the Justice League
- Temtem
- The Elder Scrolls Online
- The Invincible
- The Lord of the Rings: Gollum
- The Pathless
- The Sims 5
- The Witcher 3
- Tribes of Midgard
- Ultimate Fishing Simulator 2
- Unknown 9: Awakening
- Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
- Vampire: The Masquerade – Swansong
- Vigor
- Warframe
- Warhammer: Chaosbane – Slayer Edition
- Watch Dogs: Legion
- Werewolf: The Apocalypse – Earthblood
- White Shadows
- Worms Rumble Team 17
- WRC 9
- Yakuza: Like a Dragon
بازی های ایکس باکس سری ایکس:
توجه داشته باشید که بازی های انحصاری ایکس باکس سری ایکس به رنگ سبز مشخص شدهاند.
- ۱۲Minutes
- Aragami 2
- As Dusk Falls
- Avowed
- Assassin’s Creed Valhalla
- Balan Wonderworld
- Battlefield 6
- Bloodbowl 3
- Borderlands 3
- Bright Memory 1.0
- Bright Memory Infinite
- Call of Duty: Black Ops Cold War
- Call of the Sea
- Chivalry 2
- Chorus
- Control
- Cris Tales
- Crossfire X
- Cuisine Royale
- Cyberpunk 2077
- Cygni: All Guns Blazing
- Dead by Daylight
- Demon Turf
- Destiny 2
- Devil May Cry 5: Special Edition
- DiRT 5
- Doom Eternal
- Dragon Age 4
- Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age
- Dying Light 2
- Dynasty Warriors 9
- Earthlock 2
- Echo Generation
- Enlisted
- Evergate
- Everwild
- Exo One
- Exomecha
- Fable
- Far Cry 6
- FIFA 21
- Fortnite
- For Honor
- Forza Horizon 4
- Forza Motorsport
- Gears 5
- Gears Tactics
- Ghostrunner
- Gotham Knights
- Gothic Remake
- Grand Theft Auto 5
- Graven
- Grounded
- Halo Infinite
- Halo: The Master Chief Collection
- Haven
- Hitman III
- Hello Neighbor 2
- Hood: Outlaws and Legends
- Hogwarts Legacy
- Hyper Scape
- Immortals: Fenyx Rising
- In Sound Mind
- Just Dance 2021
- King Arthur: Knight’s Tale
- King Oddball
- Lake
- Last Stop
- LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
- Little Nightmares 2
- Madden NFL 21
- Mad Streets
- Maneater
- Manifold Garden
- Marvel’s Avengers
- Metal Hellsinger
- MicroMan
- Moonray
- Mortal Kombat 11 Ultimate
- NBA 2K21
- Nth^0 Infinity Reborn
- Observer
- Ori and the Will of the Wisps
- Outriders
- Overcooked: All You Can Eat
- Paradise Lost
- Party Crasher Simulator
- Phantasy Star Online 2
- Planet Coaster
- Pragmata
- Puyo Puyo Tetris 2
- Psychonauts 2
- Psyhotel
- Rainbow Six Quarantine
- Rainbow Six Siege
- Recompile
- Resident Evil VII: Village
- Sable
- Scarlet Nexus
- Sea of Thieves
- S.T.A.L.K.E.R. 2
- State of Decay 3
- Senua’s Saga: Hellblade 2
- Scorn
- Shredders
- Song of Iron
- Soulborn
- Subnautica: Below Zero
- Suicide Squad: Kill the Justice League
- Tetris Effect: Connected
- Tell Me Why
- The Artful Escape
- The Ascent
- The Big Con
- The Elder Scrolls Online
- The Falconeer
- The Gunk
- The Invincible
- The Lord of the Rings: Gollum
- The Medium
- The Outer Worlds
- The Sims 5
- The Second Extinction
- The Touryst
- The Witcher 3
- Tunic
- Ultimate Fishing Simulator 2
- Unexplored 2 – The Wayfarer’s Legacy
- Unknown 9: Awakening
- Vampire the Masquerade – Bloodlines 2
- Vampire the Masquerade – Swansong
- War Thunder
- Warframe
- Warhammer: Chaosbane Slayer Edition
- Warhammer 40,000: Darktide
- Watch Dogs Legion
- Werewolf: The Apocalypse – Earthblood
- White Shadows
- WRC 9
- Yakuza: Like a Dragon
بازیهای انحصاری زیادی در بین عناوین بالا برای هر کنسول دیده میشود و هر کدام از کنسولها را که بخواهید بخرید مطمئنا بازیهای باکیفیت بسیاری برای تجربه در اختیار خواهید داشت. به نظر شما جنگ انحصاریهای نسل نهم را کدام کنسول برنده میشود؟ مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس در زمینه بازیهای انحصاری بر عهده خود شما است چون سلیقه هر شخص در بازیهای ویدیویی متفاوت است.
مقایسه PS5 با Xbox Series X – پس سازگاری(بکوارد کامپتیبلیتی)
هم سونی و هم مایکروسافت عنوان کردهاند که پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس تا اندازه مشخصی از بکوارد کامپتیبلیتی یا همان اجرای بازیهای نسلهای قبل پشتیبانی خواهند کرد. همانطور که قبلا هم سونی اعلام کرده بود، حدود ۹۹ درصد بازیهای پلی استیشن ۴ روی پلی استیشن ۵ قابل تجربه هستند. دارندگان کنسول پلی استیشن ۵ از هماکنون میتوانند به لیست بلند بالایی از بازیهای پلی استیشن ۴ دسترسی داشته باشند.
شایان ذکر است که هر کدام از بازیهای پلی استیشن ۴ که قادر به اجرا روی پلی استیشن ۵ باشند، از نرخ فریم ریت بهتر و البته رزولوشن بالاتری بهرهمند خواهند بود. مقایسه قابلیت بکوارد پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس شاید چندان منصفانه نباشد چون مایکروسافت از همان نسل قبل برنامههای بسیار ویژهای در نظر داشته است اما به هر حال یکی از فاکتورهای انتخاب کنسول همین بکوارد کامپتیبلیتی است که به وضوح Xbox Series X دست بالا را دارد.
شایعاتی وجود دارد که پلی استیشن ۵ قادر به اجرای تعدادی از بازیهای PS3، PS2 و حتی PS1 است اما هنوز هیچگونه صحبت رسمی در مورد آن وجود ندارد. همچنین طبق اعلام یک منبع معتبر، سونی به تمامی سازندگان بازیهای ویدیویی اعلام کرده که از تاریخ ۲۳ تیر ماه ۱۳۹۹ هر بازی ویدیویی که میخواهد روی پلی استیشن ۴ منتشر شود باید با کنسول پلی استیشن ۵ هم سازگار باشد در غیر این صورت مجوز لازم را دریافت نخواهد کرد. مورد دیگری که ذکر آن میتواند طرفداران بازیهای آنلاین را خوشحال کند این است که سونی از ایده Cross-Generation استقبال میکند؛ بدین معنی که گیمرهای روی کنسول پلی استیشن ۴ میتوانند با گیمرهای روی کنسول پلی استیشن ۵ در بازیهای انلاین به رقابت بپردازند.
در رابطه با کنسول مایکروسافت، این شرکت آمریکایی چهار نسل از کنسولهای بازی را با بهترین کیفیت ممکن برای خریداران ایکس باکس سری ایکس به ارمغان آورده است. به عبارتی دیگر کنسول Xbox Series X میتواند از تعداد زیادی از بازی های Xbox One، Xbox 360 و حتی اولین نسل از کنسول Xbox پشتیبانی به عمل بیاورد. هر چند که دیگر کنسول این شرکت برای نسل نهم یعنی Xbox Series S قادر به اجرای نسخههای بهینهشده بازیهای نسلهای قبل برای ایکس باکس سری ایکس نخواهد بود. البته این کنسول همچنان میتواند مانند ایکس باکس وان اس بازیهای ایکس باکس وان و ایکس باکس ۳۶۰ را اجرا نماید. هر چند که مقایسه پس سازگاری یا همان بکوارد پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس، در زمینه بازیهای انحصاری نسلهای پیش دو کنسول هم میتواند صورت گیرد که در این شرایط شاید نتوان به سادگی دست کنسول مایکروسافت را بالا گرفت چون همانطور که میدانید چندی از شاهکارهای صنعت بازی را باید در آرشیو عناوین انحصاری شرکت ژاپنی جستجو کرد.
مایکروسافت تاکنون بیش از ۶۰۰ عنوان بازی از عناوین جذاب Xbox و Xbox 360 را به بکوارد کامپتیبلیتی اضافه کرده است که میتوان روی ایکس باکس وان و ایکس باکس سری ایکس آنها را تجربه کرد؛ بسیاری از بازیهای این لیست تا حد زیادی بهینهسازی شدهاند. از دیگر ویژگیهای قابل ذکر میتوان به قابلیت اسمارت دلیوری (Smart Delivery) اشاره کرد که به کمک آن مهم نیست روی کدام ایکس باکس چه بازیای را خریداری میکنید، میتوانید به رایگان آن را روی کنسول جدید خود نیز تجربه نمایید. تمامی بازیهای استودیوهای تحت مالکیت ایکس باکس از قابلیت اسمارت دلیوری بهره میبرند اما اینکه سایر استودیوهای بازیسازی هم از این ویژگی پشتیبانی کنند یا خیر تنها به نظر خود استودیو بازمیگردد.
مقایسه PS5 با Xbox Series X – سرویس های آنلاین
در نسل هشتم کنسولهای بازی بود که بالاخره اشتراک ایکس باکس لایو گلد و البته پلی استیشن پلاس به ترتیب برای تجربه بخش آنلاین بازیهای ویدیویی روی کنسولهای ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ الزامی شد و تمامی شواهد نشان میدهد که در نسل نهم هم این قضیه تکرار میشود. هر چند که به دلیل افزایش تمرکز روی استریم بازی، به احتمال فراوان این دو گزینه تنها سرویس های آنلاین قابل ارائه برای دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ نخواهند بود. پس مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس در این زمینه را باید پس از گذشت چندین سال انجام داد.
شرکت سونی سرویس جذاب پلی استیشن پلاس کالکشن را معرفی و منتشر کرده است تا خریداران پلی استیشن ۵ در همان بدو ورود به نسل نهم بتوانند تعدادی از شاهکارهای کنسول پلی استیشن ۴ را به راحتی تجربه نمایند. در لیست بازیهای پلی استیشن پلاس کالکشن عناوین شاهکاری مانند خدای جنگ، پرسونا ۵، آنچارتد ۴، بلادبورن، فال اوت ۴ و تعدادی دیگر از نگینهای نسل هشتم دیده میشود که به مرور زمان قطعا بازیهای دیگری هم به آن اضافه خواهد شد.
در سوی دیگر ماجرا اما شرکت مایکروسافت بهتر از هر کس دیگری میداند که آینده بازیهای ویدیویی در سرویسهای آنلاین قابل ارائه برای هر کنسول بازی است. در اینجا است که کنسول ایکس باکس برتری نسبیای به پلی استیشن پیدا میکند که البته نتیجه سرمایهگذاری عظیم مایکروسافت در سرویس های ایکس باکس لایو، Play Anywhere، Games With Gold و از همه مهمتر ایکس باکس گیم پس است. همچنین این شرکت توانسته با تکیه به تجربه کراس پلتفرم، استریم بازی و همکاری با سرویسهای دیگر شرکتهای حوزه بازی مانند EA Access پشتوانه محکمی برای خود بسازد. خریداران کنسول ایکس باکس سری ایکس به محض شروع کار با کنسول جدید، خود را در میان طیف گستردهای از بازیهایی ویدیویی از نسلهای مختلف ایکس باکس میبینند که به لطف ایکس باکس گیم پس و بکوارد کامپتیبلیتی ممکن شده است. این دو سرویس تنها میزبان بازیهای نسبتا خوب ایکس باکس نیست بلکه اکثر انحصاریهای فوقالعاده شرکت مایکروسافت را در اختیار دارند.
پس در زمینه سرویس های آنلاین کنسول پلی استیشن ۵ در مقایسه با ایکس باکس سری ایکس میتواند شکستخورده تلقی شود مگر اینکه سرویس جدیدی به آن اضافه شود یا سرویسهای قبلی با بهبودی فوقالعاده به نسل نهم برگردند. نظر شما چیست؟
مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس – تاریخ عرضه
هر دو کنسول مایکروسافت یعنی ایکس باکس سری ایکس و سری اس در تاریخ دهم نوامبر ۲۰۲۰ مصادف با بیستم آبان ۱۳۹۹ به بازار جهانی عرضه شدهاند. پلی استیشن ۵ دو روز بعد و در تاریخ دوازدهم نوامبر ۲۰۲۰ مصادف با بیست و دوم آبان ۱۳۹۹ منتشر شده است. البته این تاریخ فقط مختص به کشورهای ژاپن، آمریکا، کانادا، مکزیک، استرالیا، نیوزلند و کره جنوبی است. سایر نقاط جهان یک هفته بیشتر منتظر مانده و نوزدهم نوامبر ۲۰۲۰ مصادف با بیست و نهم آبان ۱۳۹۹ به سراغ کنسول جدید خود رفتند.
البته در ایران تاریخ عرضه مشخصی برای کنسولهای پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس وجود نداشت اما عرضه این دو کنسول تفاوت چندانی با عرضه جهانی آنها نداشته است.
مقایسه قیمت پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس در ایران
و اما به بحث خوش قیمت میرسیم جایی که شاید بیش از هر فاکتور دیگری برای طرفداران ایرانی کنسولهای بازی اهمیت داشته باشد. مایکروسافت کنسول ایکس باکس سری ایکس را با قیمت ۴۹۹ دلار و ایکس باکس سری اس را با قیمت ۲۹۹ دلار عرضه میکند که در مقایسه با قیمت گوشی و لپتاپ که امروزه برچسب ۱۰۰۰ دلاری برای هر کدام بسیار عادی به نظر میرسد، قیمت کنسولی که هر چندین سال یک بار عرضه میشود چندان بالا نباشد. از طرفی دیگر سونی هم دو کنسول برای نسل نهم معرفی کرده است اما شاید تغییرات این دو کنسول دیار ساموراییها به اندازه مایکروسافت نباشد. نسخه استاندارد پلی استیشن ۵ با قیمت ۴۹۹ دلار و نسخه دیجیتالی آن با قیمت ۳۹۹ دلار عرضه میشود؛ تفاوت این دو تنها در داشتن و نداشتن درایو بلوری است.
اکنون قیمت هر کدام را در قیمت دلار ضرب کنید تا به طور نسبی برایتان مشخص شود که در هنگام عرضه انتظار چه قیمتی را داشته باشید. ولی صبر کنید چون هنوز هزینههای جانبی مانند زرنگی دلالهای بازار را به آن اضافه نکردهاید. پیشنهاد چیفا در مورد هر دستگاهی که میخواهید بخرید این است که ابتدا مدتی صبر کنید تا قیمت کهکشانی آن به ثبات برسد و پس از حدود چند ماه برای خرید آن اقدام کنید. این قضیه در مورد کنسولهای بازی هم صادق است. فراموش نکنید که قیمت بازیها و دسته هم در نسل نهم با ۱۰ دلار افزایش به ۷۰ دلار رسیده است. در ادامه قیمت روز انواع کنسول بازی را مشاهده میکنید:
قیمت روز انواع کنسول بازی
قیمت پلی استیشن ۵ استاندارد (دیسک خور) = ۲۳٫۰۰۰٫۰۰۰
قیمت پلی استیشن ۵ دیجیتال = ۲۱٫۰۰۰٫۰۰۰
قیمت پلی استیشن ۴ پرو (۱ ترابایتی) = ۱۱٫۵۰۰٫۰۰۰
قیمت پلی استیشن ۴ اسلیم (۱ ترابایتی) = ۹٫۳۰۰٫۰۰۰
قیمت پلی استیشن ۴ اسلیم (۵۰۰ گیگابایتی) = ۹٫۰۰۰٫۰۰۰
قیمت دسته پلی استیشن ۵ اورجینال = ۱٫۸۰۰٫۰۰۰
قیمت دسته پلی استیشن ۴ اورجینال = ۱٫۴۵۰٫۰۰۰
قیمت ایکس باکس سری ایکس = ۱۸٫۵۰۰٫۰۰۰
قیمت ایکس باکس سری اس = ۱۰٫۵۰۰٫۰۰۰
قیمت ایکس باکس وان ایکس (۱ ترابایتی) = ۱۰٫۲۰۰٫۰۰۰
قیمت ایکس باکس وان اس (۱ ترابایتی دیسک خور) = ۷٫۲۰۰٫۰۰۰
قیمت ایکس باکس وان اس دیجیتال (۱ ترابایتی) = ۶٫۸۵۰٫۰۰۰
قیمت دسته ایکس باکس سری ایکس/اس = ۱٫۸۰۰٫۰۰۰
قیمت دسته ایکس باکس وان = ۱٫۴۹۰٫۰۰۰
قیمت نینتندو سوییچ = ۱۰٫۲۵۰٫۰۰۰
قیمت نینتندو سوییچ لایت = ۶٫۸۰۰٫۰۰۰
قیمت کنترلر پرو سوییچ = ۲٫۱۵۰٫۰۰۰
قیمت جوی کان سوییچ = ۲٫۹۵۰٫۰۰۰
قیمتهای فوق همگی بروز هستند.
هک پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس
هک کنسولهای بازی میتواند همیشه خبر خوبی برای طرفداران کنسولهای بازی باشد اما طی نسل هشتم تقریبا همه با این عبارت غریبه شدند چون مانند پلی استیشن ۳ و ایکس باکس ۳۶۰ خبری از یک هک درست و حسابی برای PS4 و Xbox One نبود. هر چند تعدادی از ورژنهای مختلف دو کنسول پس از گذشت چندین سال هک شدند اما هک به قدرت سابق نتوانست در نسل هشتم خودی نشان دهد.
پیشبینی میشود در نسل نهم با کنسولهای پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس هم چنین رویهای در انتظار طرفداران باشد. کنسولهای بازی هر روز وابستگی بیشتری به سرویسهای آنلاین پیدا میکنند و شرکتهای سازنده هم کاربران را بیش از پیش وادار به اتصال آنلاین میکنند به همین دلیل اگر اتفاق غافلگیرکنندهای پیش نیاید، خبری از هک کنسولهای پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس نخواهد بود. در اینجا مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس تا حدودی بی معنی است و نمیتوان با قطعیت گفت که کدام کنسول زودتر هک میشود و یا اصلا خبری از هک خواهد بود یا خیر.
اکانت پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس
قضیه در مورد اکانت های بازی ظرفیتی، قانونی یا حتی اکانت های هکی متفاوت است چون در نسل هشتم بود که طرفداران با این عبارت آشنا شدند. پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان با اکانتهای مختلف محبوبیت بیشتری کسب کردند و به خصوص در ایران به دلیل قیمت بالای بازیهای اورجینال و البته روبهرو شدن با کنسولی که دیگر نمیتوان بازیهای آن را با قیمت کم یا حتی رایگان تجربه کرد، بیش از پیش بر محبوبیت اکانت ها افزوده شد.
در مورد نسل نهم و کنسولهای پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس هم این قضیه ممکن شده است و باز هم شاهد حضور انواع اکانتهای مختلف هستیم چون سیستم نسل هشت و نه کنسولها شباهت بسیاری به یکدیگر دارد. اکانتها از بستر اینترنت استفاده میکنند و شاهد تغییر چندانی در رویه کار نیستیم اما شاید در آینده درجه امنیت بالاتری برای اکانت بازیهای نسل نهم در نظر گرفته شود هر چند که تا امروز این اتفاق نیفتاده و با خیال راحت حداقل فعلا روی پلی استیشن ۵ میتوانید از اکانتهای هکی و ترکیبی استفاده کنید. اکانتهای ظرفیتی هم در ظرفیتهای یک، دو و سه همچنان به کار خود در کنسولهای پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس ادامه دهند. مقایسه پلی استیشن ۵ با ایکس باکس سری ایکس در زمینه اکانت هکی و ظرفیتی به احتمال زیاد همانند نسل هشتم پیش خواهد رفت و شاهد تفاوت چندانی نخواهیم بود.
نظر شما در مورد کنسولهای پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس چیست؟ کدام یک برنده نبرد نسل نهم است؟